Da er vi blitt ein lykkeleg liten familie på tre. Vi heldt til i Oslo, mens mange kjente og kjære er heime på vestlandet og fann derfor ut at blogging er ein ypperleg måte for dei å kunne følgje med på kva vi driv med.

fredag 4. desember 2009

Når uhellet først er ute...

"Når uhellet først er ut" heiter det så fint når det reklameres for ulike forsikringer, vel då er det ikkje sikkert at det hjelp. Har lært ein ting eller to om forsikringer denne veka, og det er ganske så nedslåande. Visste du at det er du som forsikringstaker som står bevisbyrdeansvarlig? Det vil sei at det er du som må kunne dokumentere at skadeårsaken er ein årsak som kjem inn under forsikringsselskapet sine vilkår? Dette står det om i avtalen altså, men eg trur dei færraste er klar over kva det inneber. For vår del, der hverken rørleggere eller dei fra detector kunne finne skadeårsaken til vannlekkasjen, står vi altså uten dekning fra vår innboforsikring. Etter å ha prata med takstmann igjen, kunne han fortelje at dei fra detector hadde gjort alt av undersøkelser som var å gjere utenom å rive opp golvet. Sjølvsagt kunne vi ha fått nokon til å gjere det på jakt etter årsak, men kva om vi ein ikkje finn noko og vi vert sittande igjen både med buutgifter og eit øydelagt bad. Eller vi kunne ha oversvømt badet igjen, enda meir og lenger enn detector gjorde, men kva om det da går i gjennom og vi står med eit utett bad, der garantien har gått ut (2 dagar etter lekkasjen) og to øydelagde leiligheter, vår og den under, som vi då ville stått ansvarleg for, sidan forsikringa ikkje dekker utett våtrom. Visste du det? Er du klar over alle dei vilkåra i forsikringa di som fortel kva den ikkje dekker? Bad er verkeleg ein skummel ting. Etter å ha prate med ein hyggeleg advokat hjå forsikringsklagenemda og etter å ha lest deira avgjerde i ein mengde tvistesaker kan eg fortelje at sakene vedrørande bad så og sei alltid går i selskapet sitt favør. Dessverre. Det heldige for oss er jo sjølvsagt at borettslaget sitt forsikringsselskap har tatt på seg ansvaret for skaden og omkostningane med reperasjon av leilighetene. Så det er kun utgifter i forhold til å bu utan for heimen vi ikkje får dekka hos vårt forsikringsselskap. Samtidig er ikkje det bare bare, da korttidsleie i Oslo ikke akkurat er billig, betaler 19 000 i månaden her vi bur, som då kjem på topp av huslån og husleige i den ubebuelege leiligheten vår. Så tusen takk til våre snille foreldre som stiller opp og hjelper oss. Vi er kjempe takknemmlig!

No er det mat og badetid her i huset. Pappaen er på jobb, flinke mannen. Kjedelig for oss, og han.. I morgen skal vi ha juleverksatd her, så det vert kjempe koseleg!

1 kommentar:

  1. Superkoselige bilder av gulljenta ! Ja, forsikring er ikke bare bare... men det går helst bra, god-jenta mi.
    I dag er julebakst med venninne, så det blir kos.
    Ha en nydeleg lørdag
    stor klem fra mormor

    SvarSlett